Service

Wassen

 • image

  Kijk altijd vóór het wassen eerst op het wasetiket van het kledingstuk.

  lees meer>>

Drogen

 • image

  Wij adviseren kleding niet met een droogtrommel te drogen.

  lees meer>>

Strijken

 • image

  Kijk vóórdat je gaat strijken op het wasetiket in de kleding.

  lees meer>>

Wol

 • image

  Wij adviseren wol te wassen met het wolwasprogramma of met een korte lauwe handwas.

  lees meer>>

Pillen

Het pillen van wol kan onstaan door het gebruik van korte vezels in combinatie met een volumineus garen dat weinig getwist is. Truien worden in het algemeen gemaakt van wolgaren dat weinig gedraaid is. Dit garen is minder plat en glad dan garen dat hooggedraaid is. Hierdoor bestaat er meer risico tot pillen, krimpen of vervilten van de stof.

Pillen kan ontstaan bij het dragen,maar ook bij het wassen van een kledingstuk. Het ontstaat door wrijving of schuren van een volumineuze stof. Hoe wolliger het breisel, hoe groter het risico van pillen. Dit heeft dus niet te maken met de slechte kwaliteit, maar met de eigenschap van de wol. Je kan een pilapparaatje of pilkammetje gebruiken om voorzichtig bolletjes weg te halen.

Linnen

Check voordat je linnen gaat wassen eerst het wasvoorschrift. Wij adviseren handwas als het artikel niet te vuil is of als het linnen een losse, open weefstructuur heeft.

Was linnen in water op lichaamstemperatuur, nooit in koud of heet water. Als je linnen met de hand wast, schrob of draai het artikel dan niet en wring het niet uit.

Als je linnen in de wasmachine wast gebruik dan een fijnwasprogramma. Doe niet te veel was in de machine; Het linnen moet vrij kunnen bewegen in het water. Was linnen alleen met andere kleding van vergelijkbaar materiaal en vergelijkbare kleur.

Laat linnen liggend drogen en absoluut niet in de droger. Gebruik geen wasknijpers. Strijk linnen als het nog vochtig is of vochtig het voor het strijken in.

Leer

Leer is een natuurproduct, een levend materiaal dat ademt en flexibel is. De zichtbare nerven, poriën, littekens en lichte sterkte/kleurverschillen typeren leer. Dit is geen teken van slechte kwaliteit, maar van de echtheid van het leer. Leer is een natuurproduct dat kan verkleuren onder invloed van zon, straling, daglicht en kunstlicht.

Het is belangrijk om leer vóór het dragen goed in te spuiten met een vlek- en waterafstotende kleurloze lederspray.

Bewaar leer nooit in een plastic zak.

Droog leer, indien nat geworden, bij kamertemperatuur, niet in de zon en niet bij/op de kachel of verwarming.

Behandel opgedroogde regendruppels en andere lichte vlekjes met een fijn zacht sponsje of wrijf het leer zachtjes tegen elkaar aan. Spuit het leer na het drogen opnieuw in met lederspray.

Laat leer alleen reinigen door  een gespecialiseerde leerreinigingsspecialist.

Ruilen en klachten

Wij kiezen de merken en producten die we verkopen met de grootste zorg. Toch kan het gebeuren dat je over een bepaald artikel een klacht hebt. Er is een verschil tussen ruilen en klachten.

Een klacht betreft een defect artikel. In geval van een klacht nemen wij met het desbetreffende merk contact op en proberen de klacht zo goed mogelijk voor je op te lossen. In geval van een gegronde klacht ruilen we het artikel om tegen een vervangend exemplaar (onder voorbehoud van beschikbaarheid) of geven wij geld terug.

Klachten die ontstaan door het niet volgens de voorschriften wassen, drogen of strijken nemen we niet in behandeling. Kijk hierboven voor tips voor het onderhoud van je kleding. Problemen die ontstaan met ritsen, knopen of stiksels proberen we waar mogelijk op eigen kosten voor je op te lossen, maar deze problemen nemen we niet aan als klacht. Eigenschappen als pluizen of pillen van wol, krimpen van katoen en linnen, en het uitlopen van stretch beschouwen we niet als klacht, omdat deze eigenschappen inherent zijn aan het materiaal.

Van ruilen is sprake als je achteraf niet tevreden bent over je aankoop. Ruilen is het omruilen van een artikel voor een andere maat, een andere kleur of een ander artikel. Ruilen kan alleen binnen 8 dagen na aanschaf met kassabon en met originele labels en etiketten. In geval van ruilen geven we géén geld terug. Afgeprijsde artikelen en gedragen kleding worden nooit geruild.

Contact

Angel Agudo

Sarphatipark 46
1073 CZ Amsterdam
t/o halte lijn 3 (‘Tweede Van der Helststraat’)

020 675 8374
info@angelagudo.nl

Géén kapsalon-afspraken per email.

Kapsalon afspraken telefonisch of online. Gratis annuleren /verzetten tot uiterlijk 24 uur van te voren. Anders brengen we 50% in rekening.

Openingstijden

Zo (alleen winkel)

Ma (alleen winkel)

12:00 – 17:00

gesloten

Di – Wo 12:00 – 19:00
Do – Vr 12:00 – 19:00
Zat 09:30 – 18:00